article image Binnenland

Almere wil plantenbakken vervangen door betonnen ‘legoblokken’: ‘Dit is krankzinnig’

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 15/07 14:00

''Totaal belachelijk''

De gemeente Almere overweegt de luxe plantenbakken in het centrum te vervangen door grote betonnen blokken in de vorm van legostenen. Dat schrijft Omroep Flevoland. Het vervangen van de plantenbakken moet een besparing van € 260.000 per jaar opleveren omdat de huidige plantenbakker duur zijn in onderhoud. 

Een alternatief voor de nieuwe legoblokken zou zijn dat ondernemers meebetalen aan de plantenbakken of het onderhoud daarvan, maar daar zit de Ondernemers Verenging Almere Centrum niet op te wachten, vertelt Martin Ort aan de regionale omroep. "Die plantenbakken kleuren het stadscentrum hartstikke leuk op. Dat is een minimale verplichting van de gemeente. We betalen er ontzettend veel belasting voor, zowel inwoners als ondernemers. Dit is natuurlijk totaal belachelijk, moeten we straks de stoeptegels ook zelf bekostigen?"

Ort twijfelt aan de effectiviteit van de bezuinigingsmaatregelen. ‘’Alsof dat allemaal niets kost. Dan moeten er weer betonblokken worden aangeschaft’’, zegt hij. ‘’Er worden hierdoor allemaal kosten gemaakt om een bezuiniging door te voeren. Dit is krankzinnig.’’

De gemeente Almere heeft donderdag een aantal bezuinigingsmaatregelen aangekondigd. Met de maatregelen, waarvan het verwijderen van de plantenbakken er een is, hoopt de gemeente € 21,8 miljoen te bezuinigen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties