article image Binnenland

Agente die schedelbreuk veroorzaakte bij vrouw met waterkanon wordt toch niet vervolgd

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 10/08 15:00

Het gebeurde tijdens de coronarellen in Eindhoven

De agente die in januari 2021 tijdens de avondklokrellen in Eindhoven een vrouw met een waterkanon raakte, waardoor ze een schedelbreuk opliep, wordt toch niet vervolgd. De beelden gingen viraal op social media. Het Openbaar Ministerie heeft nu besloten de zaak te seponeren, omdat er geen sprake was van opzet.

Het incident werd gefilmd

De avondklokrellen

We herinneren ons waarschijnlijk allemaal nog de avondklokrellen wel. Iedereen was gefrustreerd en boos omdat we door de uitbraak van het coronavirus allerlei beperkingen opgelegd kregen. Op zondag 24 januari liep de situatie in het centrum van Eindhoven hierdoor uit de hand. Mensen gingen de confrontatie aan met de politie, vernielden eigendommen en plunderden winkels. De politie zette onder andere waterkanonnen in om de orde te herstellen.

Poging tot doodslag

Een van die waterkanonnen raakte de Tsjechische vrouw Denisa Štastná, waardoor ze een schedelbreuk opliep. Ze deed aangifte van poging tot doodslag; ze zou per ongeluk in de chaos terecht zijn gekomen, maar later bleek dat haar vriend wel betrokken was bij de rellen. De kans dat ze daar toevallig onschuldig rondliep was dus klein.

Vrijdag bevestigde het OM dat het het oordeel van het hof deelt. Omdat er geen opzet in het spel was en verder onderzoek niet mogelijk is, wordt de zaak geseponeerd. Dit betekent dat de agente geen straf krijgt.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties