article image Automotive

Tesla bouwt door en onthult zelfrijdende taxi Cybercab en retro-bus Robovan

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 11/10 14:00

Met plek voor maar liefst 20 mensen

Tesla heeft tijdens het We, Robot-evenement een paar nieuwe voertuigen gepresenteerd, waaronder de zelfrijdende robottaxi Cybercab en de conceptwagen Robovan.

Tijdens het evenement in Californië werd Musk rondgereden in een Cybercab. Deze elektrische wagen, ook wel bekend als de Robotaxi, is volledig ontworpen voor zelfrijdend rijden en heeft geen stuur of pedalen. Er is plaats voor twee personen en het voertuig heeft draadloze oplaadmogelijkheden voor smartphones. In het midden van de cabine vind je het kenmerkende Tesla-scherm.

Volgens Musk kan de productie van de Cybercab in 2026 of 2027 starten. Op dit moment mogen zulke voertuigen op weinig plekken ter wereld zelfstandig rijden. Tesla wil zelfrijdend rijden met de Model 3 en Model Y volgend jaar introduceren in Texas en Californië. Concurrent Waymo biedt al robottaxiservices aan in enkele steden in die staten.

Robovan

Tijdens het evenement werd de Robovan gepresenteerd, een zelfrijdende passagiersbus met een retro-futuristisch design, geschikt voor twintig personen. Er is nog niet veel informatie over dit conceptvoertuig bekend, maar dat het een leuke partybus zou kunnen zijn, lijkt vast te staan. Met de langverwachte zelfrijdende taxi's, de Cybercab met vleugeldeuren, en de Robovan voor grotere groepen, gaat zijn visie verder. Musk gaf aan dat de Cybercab, ontworpen zonder stuur en pedalen, van zelfrijdend met toezicht naar volledig autonoom gaat. Hierdoor kunnen passagiers onderweg zelfs slapen. Hij zei dat de Cybercab "tien tot twintig keer veiliger" is dan een gewone auto. Dit systeem kan levens redden en verwondingen verminderen. Dat moeten we voorlopig maar aannemen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties