article image Algemeen

Voedingssupplementen worden steeds vaker gebruikt


Gezondheid en welzijn zijn cruciaal. Het behouden van een goede gezondheid is voor velen tegenwoordig een belangrijke prioriteit, vooral in deze tijd waarin gezondheid voortdurend in het nieuws is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voert sinds de coronacrisis voortdurend onderzoeken uit naar de gezondheid en het ervaren geluk onder Nederlanders. Interessant is dat het gebruik van voedingssupplementen is toegenomen. Twee supplementen die veel populairder geworden zijn, zijn collageen poeder en probiotica.

De gezondheidscrisis en de toename in supplementen

Recentelijk is er veel aandacht besteed aan de impact van de COVID-19-pandemie op onze gezondheid. Uit een rapport van het RIVM blijkt dat de pandemie niet alleen directe gezondheidsgevolgen heeft gehad, maar ook heeft geleid tot een toename in het gebruik van voedingssupplementen. Veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun immuunsysteem te versterken en hun algemene gezondheid te verbeteren. Dat heeft geleid tot een stijgende vraag naar voedingssupplementen. Twee supplementen die in dit opzicht steeds populairder worden, zijn collageen poeder en probiotica. Beide producten bieden diverse voordelen die bijdragen aan een gezonder en vitaler leven.

Waarom is collageen belangrijk?

Collageen is een eiwit dat van nature voorkomt in ons lichaam. Het speelt een cruciale rol in de structuur en stevigheid van onze huid, botten, spieren en bindweefsels. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen in ons lichaam af. Dat kan leiden tot rimpels, een slappere huid en gewrichtspijn. Het innemen van collageen poeder kan helpen deze tekenen van veroudering tegen te gaan. Volgens Nutribites is het beste collageen poeder afkomstig van hoogwaardig hydrolysaat, dat gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Dit supplement ondersteunt niet alleen de huid, maar ook de gezondheid van gewrichten en botten. Het kan bovendien bijdragen aan een sneller herstel na fysieke inspanning.

Het belang van probiotica

Probiotica zijn levende bacteriën die gunstig zijn voor onze darmgezondheid. Een gezond darm microbioom speelt een essentiële rol in ons immuunsysteem, de spijsvertering en zelfs ons mentale welzijn. De COVID-19-pandemie heeft het belang van een sterk immuunsysteem benadrukt. Omdat probiotica hierbij een ondersteunende rol kunnen spelen, voegen steeds meer mensen het als supplement toe aan hun voedingsschema. Het beste probiotica supplement bevat volgens Nutribites een combinatie van verschillende bacteriestammen, die de darmflora in balans houden. Regelmatige inname van probiotica kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen.

Gezondheid in balans

Het gebruik van deze supplementen kan helpen om het lichaam sterker en veerkrachtiger te maken. Iets wat van groot belang is zoals de COVID-19-pandemie ons heeft laten zien. Het Voedingscentrum adviseert echter om supplementen altijd te controleren op de juiste stoffen en hoeveelheden. Een teveel van sommige voedingsstoffen, zoals sommige vitamines of mineralen, kan namelijk zelfs schadelijk zijn bij langdurig gebruik. Combineer voedingssupplementen bovendien altijd met een gezonde levensstijl, inclusief een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, voor optimale resultaten.

Zeker even checken

Zeker even checken