article image Algemeen

The Insider: Russische politicus Navalny is vergiftigd

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 30/09 12:00

Alle symptomen wijzen op vergiftiging

Bewijzen suggereren dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny is vergiftigd, aldus onlinekrant The Insider vanuit Riga, Letland. Navalny overleed in februari in een strafkolonie, waarbij Russische autoriteiten dit toeschreven aan diverse medische aandoeningen, waaronder een hartritmestoornis.

Volgens The Insider blijkt uit honderden officiële documenten dat Navalny hoogstwaarschijnlijk is vergiftigd. Een eerdere versie van het officiële overlijdensrapport vermeldde symptomen zoals plotselinge buikpijn, braken en spasmen, maar deze zijn in de uiteindelijke versie verwijderd. 

Medische experts die met The Insider spraken bevestigen dat deze symptomen wijzen op vergiftiging. Dr. Aleksandr Poloepan, die Navalny in 2020 behandelde in Omsk na een eerdere vergiftiging, stelt dat de waargenomen symptomen niet overeenkomen met de officiële diagnose. "Scherpe buikpijn, braken of toevallen zijn symptomen die nauwelijks door iets anders kunnen worden verklaard dan vergiftiging," aldus Poloepan.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties