article image Algemeen © IG/birdnerdeem

Ophef over natuurwandeling voor mensen van kleur, oproep aangepast

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 22/08 11:10

Nu mogen mensen 'die zich identificeren als persoon van kleur' ook komen

Onrust in wokeland, want een natuurwandeling door Utrecht voor enkel “mensen van kleur” werd toch net iets te woke. De oorspronkelijke uitnodiging, waarin onder het kopje “belangrijke informatie” dikgedrukt stond vermeld dat de wandeling voor mensen van kleur is, is inmiddels aangepast. Volgens de organisatie leidde de voorwaarde tot ophef. “Als we in onze communicatie te stellig zijn geweest, waardoor mensen zich beledigd en uitgesloten hebben gevoeld, dan spijt ons dat.”

De oorspronkelijke tekst

De aangepaste tekst

Waarom het überhaupt verplicht was om van kleur te zijn, was niet echt duidelijk aangegeven in de oorspronkelijke oproep. In de aangepaste versie schrijft de organisatie:

"Er is ophef ontstaan omdat ILFU tijdens de festivaldag Exploring Stories samen met het Britse vogelaarcollectief Flock Together een natuurwandeling organiseert. Flock Together is het eerste vogelaarscollectief georganiseerd door mensen van kleur, en daarom willen wij voor deze wandeling specifiek mensen die zich identificeren als persoon van kleur aanmoedigen zich in te schrijven. Als we in onze communicatie te stellig zijn geweest, waardoor mensen zich beledigd en uitgesloten hebben gevoeld, dan spijt ons dat."

Identificeren

Of deze aanpassing nou concreet iets uitmaakt valt te betwijfelen. Mensen die zich identificeren als iemand van kleur zijn namelijk (9 van de 10 keer) net zo goed van kleur als iemand die daadwerkelijk van kleur is, snap je?

Activisme

De natuurwandeling is niet alleen bedoeld om vogels te spotten, maar activisme speelt ook een rol, schrijven de organisatoren. "Wat begon als een walk in the park groeide razendsnel uit tot een beweging waarin plezier en activisme samengaan – met inmiddels bijna 30.000 volgers en elke maand een natuurwandeling met grote groepen wandelaars".

Een blik op de Instagram van medeoprichter Nadeem Perera geeft een beeld van dat activisme. Perera gaf deze speech tijdens een grote bijeenkomst van "Restore Nature Now" in Londen. 

IG/birdnerdeem

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties