article image Algemeen

Onderzoek van Volkskrant: Wim Hof mishandelde zijn vrouw en kinderen

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 28/09 13:58

Probeerde volgens zijn ex-vrouw haar te schoppen in de buik tijdens haar zwangerschap

Wim Hof, de 'Iceman', heeft jarenlang zijn gezin mishandeld. De man, over wie nu een film verschijnt, heeft volgens het gezin een 'explosief karakter, een kwade dronk en een enorme grootheidswaan'. Het is iemand voor wie ze altijd op hun hoede moesten zijn, schrijft de Volkskrant.

Zijn ex-vrouw, Caroline, werd gevraagd om haar perspectief te delen voor een speelfilm over het leven van Hof. Met het nieuws over de speelfilm, die het heldhaftige en liefdevolle imago van Hof mogelijk verder versterkt, is voor haar en de rest van het gezin de maat vol. Enkele maanden nadat Caroline door de producent was benaderd, nam zij in overleg met haar kinderen contact op met de Volkskrant om hun verhaal te vertellen.

Caroline vertelt over haar eerste gewelddadige aanvaring met Hof. Ze was destijds enkele maanden zwanger. "Hij gaf me een klap in mijn gezicht", vertelt ze. Hof had problemen met zijn eigen kinderen, en Caroline wilde graag dat hij die zou oplossen. Als ze erover begon, werd hij agressief. "Daarna sleurde hij me aan mijn horen door de kamer en probeerde hij me in mijn buik te trappen." 

Volgens Caroline en haar kinderen was er vaak drank in het spel tijdens dit soort mishandelingen. De alcohol maakte hem agressiever, verklaren ze. 

Hof ontkent dit verhaal, maar geeft toe dat er wel 'geschillen' waren. Caroline wist volgens hem 'al snel het bloed onder mijn nagels vandaan te halen'. Hij geeft echter wel toe dat hij dronk. "Door haar (Caroline, red.) begon ik alcohol te drinken, ja."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties