article image Algemeen

Man bestelde opium verstopt in Chokotoff-wikkels

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 17/10 10:30

Smokkelde het naar Zweden

Afgelopen voorjaar controleerde de Zweedse douane twee pakketten die vanuit Nederland op de terminal van Bring in Jönköping waren aangekomen. Er bleek bijna twee kilo opium in te zitten.

De autoriteit liet het medicijn opsturen en kon volgen hoe een 45-jarige man een van de pakketten liet bezorgen op zijn huisadres in een plaats in het westen van Zweden, en het andere op het woonadres van een vriend in Göteborg. 

De man werd gearresteerd en aangeklaagd, en is nu veroordeeld tot zes jaar en vier maanden gevangenisstraf wegens ernstige drugssmokkel en ernstige drugsdelicten. De opium zat verstopt in toffeepapier, dat was verpakt in hersluitbare toffeewikkels. 

De man werd veroordeeld voor ernstige drugssmokkel, nadat de douane bij de man thuis iets meer dan een kilo opium en 270 gram morfine heeft aangetroffen.

De inmiddels veroordeelde man heeft het bezit van morfine ontkend, maar wel het bezit van opium en het bestellen van de opiumverpakkingen toegegeven. Hij beweert dat de opium bij een contactpersoon in Iran was besteld en voor eigen gebruik was.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties