article image Algemeen

Kermisbranche luidt noodklok vanwege milieuregels en rellende jongeren

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 12/10 13:00

'Ik denk dat de multiculturele samenleving hier helaas ook écht een rol in speelt'

Kermisexploitanten over het hele landen zijn er klaar mee; voorzitter van de kermisbond Bovak, Atze Lubach-Koers, luidt de noodklok vanwege de toenemende overlast van ’kermistuig’. "Er is in ons land een groep, voornamelijk jeugd van 12 tot 16 jaar oud, die geen greintje respect heeft voor onze hulpdiensten of mensen in het openbaar vervoer. Onze indruk is dat ze alleen maar komen om te rellen", zegt Lubach-Koers. Hij denkt dat de multiculturele samenleving hier een grote rol in speelt. 

De kermisbranche heeft niet alleen last van rellende jongeren, maar ook van de dreigende milieumaatregelen. Zo hebben meerdere gemeenten al maatregelen aangekondigd waardoor sommige voertuigen, zoals bijvoorbeeld vrachtwagens, vanwege emissievrije zones niet meer de binnensteden in mogen. Lubach-Koers snapt hier niks van: "Als je als exploitant elektrisch vervoer moet regelen, ben je zó honderdduizenden euro’s kwijt."

De kosten die de attractiehouders maken vanwege de milieumaatregelen worden vervolgens weer doorberekend naar de bezoekers. Bezoekers vinden het verschrikkelijk. "Een dagje weg wordt langzamerhand onbetaalbaar in Nederland", treurt een kermisbezoeker.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties