article image Algemeen

Eva Vlaardingerbroek beschuldigd van racisme vanwege bericht over migratiedeal Duitsland

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 15/09 12:10

'Jullie worden niet alleen vervangen door illegale immigranten, maar ook door "legale"', aldus Vlaardingerbroek

Duitsland heeft een gecontroleerde migratieovereenkomst met Kenia ondertekend, waarbij Berlijn geschoolde en halfgeschoolde Keniaanse werknemers verwelkomt.

De overeenkomst is bekrachtigd door de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Keniaanse president William Ruto afgelopen vrijdag. President Ruto arriveerde diezelfde dag in Duitsland voor een officieel bezoek van twee dagen.

Hoewel het precieze aantal werknemers dat naar Duitsland zal migreren niet bekend is gemaakt, heeft een woordvoerder van het Keniaanse presidentiële kantoor aangegeven dat er gekeken wordt naar werkgelegenheidsmogelijkheden voor mogelijk 250.000 Kenianen.

De deal zorgt voor ophef op sociale media. "Jullie worden niet alleen vervangen door illegale immigranten, maar ook door "legale". We moeten aan beide een einde maken", schrijft Eva Vlaardingerbroek. 

Tekst gaat onder verder.

Haar bericht levert veel boze reacties op. "Jullie hebben geen recht om te klagen, terwijl jullie eerst naar ons kwamen. Duitsland koloniseerde Tanzania, een bondgenoot van Kenia. Het zou alleen maar eerlijk zijn als jullie ons verwelkomden zoals onze goede buren jullie verwelkomden, wat is er gebeurd met gastvrijheid", schrijft een X'er onder het bericht van Vlaardingerbroek. Daarnaast wordt ze door meerdere mensen beschuldigd van racisme. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties