article image Algemeen

Er gaan meer mensen dood vanwege stress door het EK

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 30/06 13:30

Op een speeldag van het Nederlands elftal, op een EK of WK, én de dag erna overlijden meer mensen dan op niet speeldagen

Op dagen dat het Nederlands elftal speelt tijdens een EK of WK, en de dag erna, overlijden er meer mensen dan op dagen dat er niet gespeeld wordt. Dit is gebleken uit onderzoek van www.uitvaartland.nl, gebaseerd op gegevens van het CBS. 

Uitvaartland heeft 10 verschillende spannende wedstrijden van het Nederlands elftal geanalyseerd, vanaf 2004 tot nu. Hieruit bleek dat gemiddeld 6,8% meer Nederlanders overlijden op en na de wedstrijddag ten opzichte van de dag ervoor. 

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat er meer mensen overlijden vanwege de stress tijdens penaltyseries. Zo verloor het Nederlands elftalcop 22 juni 1996 de kwartfinale van het Europees Kampioenschap tegen Frankrijk na strafschoppen. Epidemiologen uit Utrecht vergeleken het aantal sterfgevallen onder Nederlanders ouder dan 45 jaar in de maanden juni van de jaren 1995, 1996 en 1997. Uit deze vergelijking bleek dat op 22 juni 1996 het aantal sterfgevallen onder mannen significant hoger was dan gebruikelijk: 173.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties